Sıradaki içerik:

Hamilelik Heyecanı ve Süreci Nelere Dikkat Edilmeli!

sv

Hamilelik Heyecanı ve Süreci Nelere Dikkat Edilmeli!

Editör

Favorilere Ekle

  • 0

    Mutlu

  • 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • 0

    Üzgün

hamilelik heyecanı

Her evli çift mutlu yuvalarını aileye katılacak küçük bir bireyle taçlandırmak ister. Bu bir umuttur, uzun bir yolculuktur bebek sahibi olmak. Hamilelik heyecanı ve süresi bazı çiftler de uzun tedaviler sonucu elde edilir, bazen ise normal zaman akışında olur.

Hamilelik Heyecanı ve Sürecinde Neler Olur?

Anne adayı, ceninin ana rahmine düştüğü zamanı adet gününün geçmesiyle anlar. Adet gününün on gün geçmesi halinde küçük bir kan tahlili ile pozitif sonuç aldığında yeni bir hayata merhaba diyecektir.

İlk aylarda bebeğin ana rahmine yerleşip kendine tutunacak bir yer bulması için biraz dikkatli olunmalıdır. Çok fazla hareket etmemeli, koşup, hoplayıp zıpla mamalı, hap şurup öksürürken bir yere oturmalı, mikroplara karşı kendini korumalıdır.

Hamilelik öncesinde ve sonrasında mutlaka folik asit ihtiyacını karşılamalıdır. İlk günden itibaren mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır. İlk aylarda bebeğin gelişimi için özellikle yiyeceklerine dikkat etmeli bolca ceviz, fındık pekmez tüketmelidir.

İlk aylarda öncelikle beyin gelişmektedir. İlk üç ay boyunca doğal olarak bulantı ve kusmalar başlar. Bu kişiden kişiye değişebilir.

Bulantı süresi uzayabilir ya da kısalabilir. Eğer bulantı ve kusmalarınız fazla ise kuru şeyler yemeye dikkat etmelisiniz. Bu arada kuru şeyler yemek abartılmamalıdır. Çünkü kabızlık sorunu ile karşılaşabilir bebeği susuz bırakabiliriz.

Bebek ana rahmine düştüğü zaman kalp atışları başlar ve yavaş yavaş elleri, ayakları, başı ultrason aracılığı ile görülebilir. Üç aylık bir bebeğin tam olarak hareketleri de ultrason aracılığı ile görüntülenebilir. Ellerini ve ayaklarını hareket ettirir, başını ve sırtını çevirebilir.

Gebelikte Yaşanan Psikolojik Sorunlar ve Çözümleri

Riskli bir üç ay geçtikten sonra artık bebek ana rahmine yerleşmiş demektir. Düşük riski ortadan kalkar. Artık ikili tarama vakti gelmiştir.

Alınan bir tüp kan ile bu test yapılır. Bu test bebeklerin kromozomlarına bakılarak kromozom sayılarına göre bebeğin bir hastalık taşıyıp taşımadığını gösterir.

Daha sonra üçlü tarama vakti gelir. Dört aydan sonra anne adayları bebeğin hareketlerini hissetmeye başlarlar. Altı ay olduğu zaman özellikle otuz beş yaş üstü hamilelerde şeker yüklemesi testi yapılır. Yedi, sekiz ve dokuzuncu aylarda bebek artık kemikleşmeye büyümeye ve organları tam olarak oluşmaya başlamaktadır.

Anne adayları bebeklerini ellerini, ayaklarını ve başını net olarak hissedebilirler. Son aylarda anne adayları el ve ayaklarındaki şişmeler azaltmak için az tuzlu yemeli, hamur işlerinden uzak durmalıdırlar.

Artık dokuz ay dolmuştur ve bebek dünyaya gelmeye hazırdır. Vakit geldiği zaman mucizevi doğum anı gerçekleşecektir. Hamilelik heyecanı yaşamak gayet normaldir.

[irp][irp][irp]

gebelik süresi ve heyacanıhamilelikte heyecan nasıl yenilirhamilelikte süreci nasıl olmalı
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.