Kadingibi.com

Astrocenter Fal Hizmetini Keşfet

Hamilelikte kilo kontrolünün önemi

Hamilelikte Kilo Alımı İle İlgili 10 Önemli Bilgi

Hamilelik elbette ki kadınların en özel ve en güzel zamanlarından bir tanesidir. Anne olmaya hazırlanan bireyler bir yandan çocuklarının geleceği ile ilgili mutluluk duymakta bir yandan da hormonal değişikliklere ayak uydurmaya çalışmaktadır.

Hamilelikte Kilo Kontrolünün Önemi!

Hamilelikte aşırı kilo alan kadınlar ne olduğunu anlayamayan kadınlar bocalamakta bu sürece alışarak kendi vücutlarını yeniden tanımaktadırlar. Hamilelikte kilo dağılımı oldukça önemlidir. Bu nedenle üzerinde durulması gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

1. Aylık Dengeli Kilo Alımına Özen Gösterilmeli

Hamilelikte yapılan en büyük yanlışlardan birisi annelerin kilo alımına dikkat etmeden, çocuğa yaradığını düşünerek düzensiz kilo alımıdır. Bilinçli kilo alınmadığında dengesiz bir kilo orantısı oluşmakta, bu sefer alınan kilolar anneye yarar sağlamaktan çok zarar vermesine neden olmaktadır. Hamile kalındığı ilk günden itibaren doktor kontrolünde düzenli kilo alımı oldukça önemlidir.

2. Tüm Besinlerden Belirli Oranlarda Tüketme

Hamilelikte Kilo KontrolüHamileyken genel kanı annenin her türlü yemeği yemesi ve bu şekilde bebeğe yarar sağlayacağı düşüncesidir. Aksine hamile iken yağ, karbonhidrat, protein gibi besinleri birbirine karıştırma bebeğin yararına dokunmayacağı gibi anneyi de olumsuz yönde etkileyecektir. Hamilelik süresince her besinden düzenli ve yeterli oranda alınmalıdır.

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme

3. Kilo Alımını Hesaplama Önemli

Hamilelikte ay ay kilo dağılımı hesaplama ve bu doğrultuda ilerleme, hem anne hem de bebek sağlığı için daha iyi olacaktır. Anne adayı hamile kalmadan önce eğer zayıfsa hamilelik boyunca alıcağı kilo ortalama 11-15 kg arasıdır. Anne adayı eğer kilolu ise toplamda 9-10 kilo alması çocuğun sağlıklı gelişimi açısından yeterli olacaktır.

4. Sporun Kilo Alımında Faydaları

Hamile kadınlar spor yapamaz diye bir kanı yoktur. Aksine hamile kadınların spor yapmaları hem fit kalmalarına hem de daha rahat bir doğum yapmalarına yardımcı olmaktadır. Üstelik hamilelik boyunca ortaya çıkan ödemin inmesine de yardımcı olmaktadır.

5. Bol Sıvı Tüketimi Kiloyu Dengeler

Hamileyken kilo alımını dengelemek için bol sıvı tüketilmelidir. Bunlardan en önemlisi herkesin bildiği gibi sudur. Su, kan dolaşımını hızlandırmakta, idrarla birlikte toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta ve aynı zamanda vücudun nem dengesini karşımaktadır. Hamileyken bol su içmek bebek sağlığı içinde oldukça önemlidir.

Hamilelikte Spor Yapmanın Önemi

6. Sebze Ve Meyvelerle Ara Öğün Desteklenmeli

Hamileyken aşırı kilo almayı engelleyen en önemli yiyecekler sağlıklı yiyeceklerdir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketimi hem protein alımını desteklemekte hem dekiloyu dengelemektedir.

7. Vitamin Desteği Alınabilir

Elbette ki illa ki vitamin almak gerekmemektedir. Ancak vitamin enerji ihtiyacını da karşılayacağı için hamilelikte önerilmektedir.

8. Kiloyu Sürekli Kontrol Altında Tutun

Hamilelikte kilo hesaplama üzerinde durulması gereken konulardandır çünkü doktor kontolünde gram bile alsanız eğer bilmeniz ve takip etmeniz gerekmektedir.

9. Yürüyüşü Eksik Etmeyin

Spor ve yürüyüş farklı aktivitelerdir. Spor yapıyor olsanız bile doğum sonrası çatlak oluşmaması ve kilonun hızlı verilmesi açısından yürüş asla aksatılmamalıdır.

10. Kilolu Psikolojisine Asla Girmeyin

Hamile insan kilo alır psikolojisine asla girmemeniz, kendinizi sürekli fit ve zinde hissetmeniz, yeterli oranda kilo almanız hem kendiniz hem de bebeğiniz için daha doğrudur. Hayatınızın en güzel dönemlerinden biri olan hamilelik sürecini kendinize zehir etmeden atlatmak, sağlıklı bir psikoloji içinde bebeğinizin doğacağı günü beklemek adına önerilerimize mutlaka göz atın.

Bunun dışında kilo kontrolünüz için öncelikle mutlaka doktorunuza danışın ve onun önerileri ışığında beslenmenizi planlayarak, gebelik sürecinizi en sağlıklı olacak şekilde tamamlayın.

İlginizi çekebilir :  Hamilelikte Cinsel İstek Artar Mı?
İlginizi çekebilir :  Hamilelik Heyecanı ve Süreci
İlginizi çekebilir :  Hamilelikte Az Su İçmek

Yorum Yap

Erken Doğum Nedir? ve Belirtileri Nelerdir?